Hi! Ik ben Martin Oosterwijk

Om mij eerst voor te stellen heet ik u allereerst van harte welkom op mijn nieuwe website. Mijn naam is Martin Oosterwijk en het levenslicht zag ik voor het eerst op 8 augustus 1958 alwaar ik in Reeuwijk ter wereld kwam. Het is een klein plaatsje naast de “bekende” kaasstad Gouda  waar ik ook nog steeds woon.

Op mijn jonge leeftijd op de lagere school had ik al vrij snel in de gaten dat er naast het leren nog zoveel meer leuke dingen waren om je leven te kunnen “verrijken.” Mede daardoor was ik in mijn schoolperiode dan ook niet zozeer begaan met het leren, maar lagen mijn intenties meer in het zoeken naar andere wegen die mijn leven konden pezieren of veraangenamen. Die missie of heil zocht ik dan ook vaak (naast het leren) in het creatieve, het culturele, of het sportieve vlak.

Toonaangevend waren daarbij mijn eerste inspiratiebronnen: Voetbal  (Ajax en Johan Cruijff) Muziek, ( Woodstock, Santana ) en schrijven ( gedichten en kronkels in de stijl van Simon Carmmigelt). In een later stadium zocht ik het meer in het schilderen ( Cobrastijl) en de fotograhy. En zo hopte ik als vrije “creatieveling”  van de ene hobby naar de andere om zodoende daarbij gefacineerd te blijven van het al het moois wat ons leventje aan cultureels allemaal te bieden heeft.

In Ieder kind schuilt een kunstenaar. De moeilijkheid is er echter een te blijven als je groot wordt. – Pablo Picasso

Een kleine compilatie van dat geheel treft u daarom op deze website aan. Ik hoop dat het wellicht ook voor u een “inspiratiebron” of stimulans kan zijn om iets creatiefs of nieuws te willen gaan beginnen. Dit in welke vorm dan ook. Ik zou daarom tegen u willen zeggen: pluk de dag, en ga aan de slag! Het leven duurt – zoals Remco Campert ooit omschreef – ooit maar  een mens lang. En dat leven  kan jammer genoeg  voor sommige ook kort zijn. 

 

BEKIJK MIJN WERKEN